Een effectieve manier om verstoorde arbeidsrelaties op te lossen
Wanneer Mediation?
Soms ontaarden meningsverschillen in arbeidsconflicten waar medewerkers lichamelijke of psychische klachten van kunnen krijgen. Ziekmelding lijkt dan vaak nog de enige uitweg.
Ook bij arbeidsconflicten
Ook bij arbeidsconflicten geldt dat hoe langer iemand niet deelneemt aan het arbeidsproces, hoe moeilijker het is om te re-integreren. Daarom is vroege signalering, snelle diagnostiek en eventueel interventie essentieel. Dit voorkomt niet alleen onnodig verzuim, het bespoedigt en vergemakkelijkt tevens de conflictoplossing en de re-integratie.
Mediation heeft als inzet samen tot oplossingen te komen bij:
- (arbeids)conflicten
- communicatie
- de arbeidsrelatie
- de inhoud van het werk
- afspraken rondom het werk
- toekomstperspectieven
Indien de werknemer of werkgever behoefte heeft aan mediation in de arbeidssector, dan staat DKP graag klaar met een uitstekende en gekwalificeerde mediator die helpt om het gerezen arbeidsconflict op te lossen.
Werkwijze
(Arbeids)mediation gebeurt door een geregistreerd NMI-mediator. Deelnemers bepalen samen de agenda en allerlei onderwerpen kunnen aan de orde komen: conflicten, communicatie, de arbeidsrelatie, de inhoud van het werk, afspraken rondom het werk, toekomstperspectieven. Mediation heeft als inzet samen tot oplossingen te komen, waarbij deelnemers meestal geheimhouding afspreken om open met elkaar in gesprek te gaan.
Duur
De ervaring leert dat 4 à 5 bijeenkomsten met alle deelnemers meestal voldoende zijn. Het kan zijn dat gedurende het traject blijkt dat er nog extra sessies nodig zijn.