Direct naar content

Fysieke Inspanning en Vitaliteit

Het DKP fysiek en vitaal programma staat voor gezond bewegen. Ook wanneer je geen klachten hebt is bewegen belangrijk. Uit vele onderzoeken blijkt dat beweging een zeer goed  preventief middel is tegen zowel fysieke als psychische klachten. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat je spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en je conditie op peil blijft. Je voelt jezelf fitter, energieker en vitaal.

Resultaat van fysieke inspanning:

  • bewegend je conditie opbouwend,
  • draagt het al direct bij aan een betere houding en ademhaling,
  • een meer ontspannen gevoel
  • en op den duur een betere emotionele balans,
  • meer vitaliteit,
  • je voelt je opgewekter,
  • je algehele gevoel van welbevinden zal duidelijk toenemen;
  • een positief resultaat op je psychische klachten.

Werkwijze

Om het programma zo goed mogelijk op jouw situatie af te stemmen zal er na kennismaking en intake, middels vragenlijsten, een onderzoek worden gedaan naar je  fysieke gesteldheid. Onder deskundige begeleiding van een trainer/coach train je  vervolgens, twee keer per week, in kleine groepen, met een oefenprogramma dat speciaal voor jou is opgesteld.

Tussentijds en aan het eind vinden er evaluaties en metingen plaats om jouw vorderingen, trainingsdoelen en gezondheid te bepalen. Tenslotte vindt er aan het end de afronding van de begeleidingsperiode plaats. Daarna kun je desgewenst zelfstandig actief blijven werken aan je conditie.

Voor wie ?

Voor cliënten en werknemers die behoefte hebben aan meer vitaliteit door beweging en daarmee dreigende of bestaande mentale en fysieke klachten beter het hoofd te kunnen bieden.

Resultaat

Na circa 10 weken zal je behalve een verbetering van je fitheid, een verbetering van je algemene basisconditie hebben opgebouwd; zijn je spieren en gewrichten leniger en losser; is er een versterking en verbetering van je spierkracht en houding waar te nemen; heb je minder overgewicht. Door herkregen vitaliteit en energie voel je jezelf weer sterker om de dingen te doen die je graag wilt doen.

Grootte

Individueel of in een groep.

Duur

20 sessies van 1 uur, inclusief intake en onderzoek, verdeeld over circa 10 weken.

Meer weten over onze diensten op het gebied van werk?

  • Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op!

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.