Een goede wederzijdse relatie tussen werkgever en werknemer is uiterst belangrijk bij een succesvolle arbeidsre-integratie.
In het kort:
Een Drie- gesprek, is een gesprek tussen werkgever, werknemer en psycholoog, met als doel helderheid te verschaffen in de wederzijdse behoeftes van werkgever en werknemer, waarbij samen wordt gezocht naar de best passende oplossing voor een succesvolle arbeidsre-integratie.
Waarom een drie-gesprek?
Psychisch verzuim is een grote zorg voor werknemer en werkgever. Het drie-gesprek is gericht op het ontzorgen, vooral door het verschaffen van helderheid aan beide partijen.
De werknemer en de werkgever behoren te weten waar zij aan toe zijn en wat er wel of niet van de ander verwacht mag worden. Het doel van werkgever en werknemer is meestal hetzelfde: terugkeer naar werk. Toch kunnen behoeftes van beiden om dit doel te bereiken vaak verschillen. Een drie-gesprek geeft helderheid in wederzijdse behoeftes en er wordt gezocht naar passende oplossingen.
Resultaat na een Drie-gesprek
Er is helderheid over:
- de re-integratieplanning.
- wanneer de werknemer weer op zijn werk kan verschijnen
- wat een wenselijke opbouw voor re-integratie is.
- afspraken over contactmomenten
- mogelijke wederzijdse spanningen
- hoe de relatie mogelijke (weer) optimaal hersteld kan worden
- wat handige vervolgstappen kunnen zijn.
Werkwijze
Het drie-gesprek is met de behandelend therapeut en vindt doorgaans plaats bij DKP. Op verzoek kan het drie-gesprek ook op een andere locatie plaats vinden. In dat geval worden er extra kosten in rekening gebracht.