Direct naar content

Assessment

Naarmate de functie die vervuld moet worden meer eist van de inzet van de totale persoon, zoals bij leiders en managers, is een assessment methode beter, zo niet onmisbaar voor het inschatten van het talent en de functiegeschiktheid.

De voorspellende waarde van een individueel assessment behoort tot de hoogste die behaald wordt bij personeelsselectie. Hierbij ligt de nadruk op de rechtstreekse observatie van gedrag en houding, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mix van simulaties, rollenspelen en specifieke taakopdrachten. Het kiezen van specifieke assessment-technieken is nauw verbonden aan de voorafgaande functieanalyse.

DKP heeft veel ervaring met assessments, met name voor de hoger opgeleiden

Werkwijze

Middels de Assessmenttraining van DKP word je op zeer realistische wijze coachend voorbereid op een Assessment. Zo wordt er in een volledige training onder andere geoefend met levensechte praktijksimulaties*.

Geen trucjes leren, maar op grondige wijze inzicht verkrijgen in de principes die ten grondslag liggen aan de diverse onderdelen van een Assessment en uw prestaties daarin.


Duur

In overleg.


Prijs

Op aanvraag.

Hier is een video te zien van een praktijksimulatie van DKP:

Zie ook de website assessmenttraining.nl van DKP.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.