Direct naar content

persoonlijke effectiviteit

Door de training persoonlijke effectiviteit van DKP leer je om je individuele vaardigheden en eigenschappen te verbeteren zodat je doelgerichter, efficiënter en succesvoller wordt op professioneel gebied.

Bij deze training leer je onder andere :

  • Je bewust te worden van je sterke en zwakke punten,  je belangrijke waarden, je overtuigingen en je gedragspatronen.
  • Het stellen van duidelijke, haalbare doelen op korte en lange termijn, zowel op persoonlijk als professioneel vlak.
  • Efficiënter met je tijd om te gaan, prioriteiten te stellen en taken effectiever te plannen en uit te voeren. Time management dus.
  • Communicatievaardigheden; het verbeteren van je verbale en non-verbale communicatie, inclusief luistervaardigheden, assertiviteit, empathie en conflictbeheersing.
  • Stressmanagement; om stress je te verminderen, veerkracht op te bouwen en om te gaan met drukke situaties.
  • Het ontwikkelen van vaardigheden voor het nemen van weloverwogen beslissingen door het evalueren van opties, risico’s inschatten en probleemoplossend denken.
  • Zelfmotivatie; om gemotiveerd te blijven, zelfs in uitdagende situaties, door het versterken van intrinsieke motivatie en doorzettingsvermogen.
  • Leiderschapsontwikkeling; inzicht krijgen in leiderschapstechnieken, teambuilding en het beïnvloeden van anderen op een positieve manier.
  • Feedback ontvangen en geven; hoe constructieve feedback te ontvangen en te gebruiken voor persoonlijke groei, evenals het effectief geven van feedback aan anderen.
  • Over zelfreflectie en groei, waardoor je jezelf scherp houdt om voortdurend te leren en dus te groeien, zowel op professioneel als persoonlijk niveau.

 

 

 

Voor wie is de training persoonlijke effectiviteit geschikt?

Deze training is bedoeld voor werknemers die hun individuele vaardigheden en eigenschappen willen verbeteren om doelgerichter, efficiënter en succesvoller te worden met name op op professioneel gebied. Denk aan werknemers die zich onder meer door promotie voor hogere eisen gesteld zien, waardoor vaker een appèl wordt gedaan op hun managementvaardigheden in de omgang met collega’s, superieuren en contactpersonen van buiten.

Werkwijze
Er wordt praktisch en gericht geoefend aan de hand van de hierboven vermelde thema’s. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van situaties die door cliënt zelf worden ingebracht. De training wordt aangepast aan individuele behoeften en kunnen worden aangeboden in verschillende formats, zoals workshops, seminars, coaching sessies of online cursussen.

Resultaat
Na afloop van de training ben je in staat om op een meer ontspannen en doeltreffende wijze met collega’s samen te werken. Zal je succesvoller zijn en meer voldoening ervaren en zal het enthousiasme en plezier in het werk zijn toegenomen.

Grootte
Individueel of in kleine groep (maximaal 8 personen).

Tijdsinvestering
8 á 10 uur, inclusief intake, verdeeld over circa 12 weken. Inclusief huiswerkopdrachten.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.