DKP

Missie

DKP ‘sterkt’ mensen in hun persoonlijke en werkzame leven!

Mensen ‘sterken’ is onze missie. Wij sterken mensen die reeds sterk staan; 1:1 individueel – als één complete mens – en nader toegespitst op hun rol, bijdragen en toevoegende waarde in hun werk binnen bedrijfsorganisaties.

Wij her-sterken mensen ter voorkoming of bekorting van langdurig ziekteverzuim door psychische overbelasting en ter vergroting van hun duurzame effectiviteit. Bijna altijd brengt dit ons ook op meer persoonlijke problemen en ook die aandachtsgebieden zijn ons zeer vertrouwd.

Binnen organisaties werken wij met mensen aan een goed klimaat voor resultaat.

Wij

DKP is een door de overheid erkende instelling voor medisch specialistische zorg. Een kleinschalig behandelcentrum met zowel eerste- als tweedelijns ggz-zorg, gericht op klachtenvermindering, werkhervatting en arbeidsre-integratie.

DKP richt zich op de individuele klant met een hulpvraag en op organisaties met als inzet de gezondheid, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid van haar werknemers te vergroten.

Kwaliteit staat bij ons voorop en daarom werken onze zorgprofessionals, bestaande uit o.a. psychiater, psychotherapeuten en GZ- en A&G psychologen en fysiotherapeut in zogenaamde behandelteams.

Individueel maatwerk

Het succes van onze aanpak is gestoeld op individueel maatwerk. De gewenste mix van stappen en acties verschilt voor iedereen. In wat ook een inspirerend traject is brengen we essenties in kaart: drijfveren en passies, talenten, kwaliteiten en competenties. Maar ook remmen en angsten, verstoringen en blokkades, valkuilen passeren de revue.

Wij gidsen mensen uit doodlopende straten en helpen hen zelf hun eigen krachten, kwaliteiten, mogelijkheden en toekomst (terug) te vinden en waar te maken in (de volgende stap in) hun loopbaan.

Onze cliëntenpopulatie is in ruime meerderheid hoger opgeleid en in hun organisaties ook hoger dan gemiddeld actief of actief geweest.

Wetenschappelijk en effectief

DKP maakt gebruik van relevante, wetenschappelijke betrouwbare en valide no-nonsense testinstrumenten die snel en praktisch inzetbaar zijn.

De door ons gevolgde begeleiding en behandelingen zijn ‘state of the art’, gebaseerd op actuele ontwikkelingen, helder beschreven en robuust. Ze zijn op duurzame kwaliteit getoetst. Ze zijn onder andere gebaseerd op de cognitieve gedragstherapie; ‘evidence based’. Echter steeds met de compléte mens in de hoofdrol.

Tussentijds bouwen wij regelmatig feedback- en evaluatiemomenten in. Hiermee vergroten we de effectiviteit van onze aanpak voor cliënt en werkgever.

Snelle procedure

De trajecten met onze cliënten zijn zo kort als het kan en zo lang als het moet.

Wachttijden intakegesprek
Wij streven ernaar dat u, nadat u zich heeft aangemeld, uiterlijk binnen 2 weken een intakegesprek met ons heeft.

Wachttijden behandeling
Na het intakegesprek start u doorgaans binnen een week met de daadwerkelijke behandeling.Een week na aanmelding vindt doorgaans reeds de intake plaats.

Kwaliteit

De kwaliteit van DKP’s (gz) psychologen, psychotherapeuten en Registerpsychologen NIP wordt gehandhaafd door intervisie, supervisie, intercollegiale toetsing en deelname aan cursussen en congressen, georganiseerd door de beroepsverenigingen zoals het NIP (Nederlands Instituut van Psychologen) en VCGt (Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie).

Psychiaters zijn om de registratie van psychiater te behouden gehouden aan de bij – en nascholingseisen zoals deze zijn bepaald door de NVvP.

 

DKP heeft haar hoofdvestiging in Amsterdam, adres AOC unit 125 (begane grond) en unit 393 (tweede verdieping) W.G. Plein 100/873 1054 SC Amsterdam. Een goed bereikbaar en ruim gebouw van het voormalige Wilhelmina Gasthuisziekenhuis, dat geheel rolstoel toegankelijk is.

Er zijn tevens DKP spreekuurlocaties op de adressen:

  • Veemkade 326, 1019 HD te Amsterdam
  • Noordermarkt 26-A, 1015 MZ te Amsterdam

 

Ontwerp: Martijn van den Broeck en Sander Dijkhuis
Foto’s: Else Krebbers