Direct naar content

Roeland Schaddelee

Roeland werkt op de locatie van DKP in Bussum.

Roeland heeft ruim 20 jaar ervaring in zowel de basis-GGZ en de specialistische GGZ. Ook is hij werkzaam geweest binnen instellingen die zich richten op behandeling van werk gerelateerde problematiek. Hij omarmt ten volle het levenslang leren.

Na de doctoraalstudie klinische psychologie volgenden opleidingen tot BIG geregistreerd GZ-psycholoog, Cognitief gedragstherapeut (VGCT®), supervisor voor de Vereniging voor Cognitieve Gedragstherapie en Mindfulnesstrainer (lid VMBN categorie 1). Met verdere cursussen zoals bijvoorbeeld EMDR zorgt Roeland voor een voortdurend aanscherpen en ontwikkelen van zijn mogelijkheden om zijn cliënten te helpen. Zijn affiniteit ligt bij de zogenoemde derde generatie cognitieve gedragstherapie, zoals Mindfulness Based Cognitive Therapy, Compassion Focussed Therapy, Acceptance and Commitment Therapy.

Door zijn werk binnen diverse instellingen is Roeland vertrouwd geraakt met de behandeling van een breed spectrum van menselijke problemen. Cliënten kunnen bij hem terecht met onder andere: angst, paniek, dwang, depressie, burnout, somatisch onverklaarde klachten, overmatig piekeren, onzekerheid, laag gevoel van eigenwaarde. In de behandeling is er ook aandacht voor de relatie tussen psychische klachten en persoonlijkheidseigenschappen.

Roeland geeft heldere uitleg over de wetmatigheden van de menselijk geest. Uitgangspunt blijft altijd de unieke client in zijn of haar unieke omstandigheden. Tijdens behandeling wordt gebruik gemaakt van professionele richtlijnen, maar uiteindelijk is de cliënt en zijn of haar wensen en grenzen de belangrijkste richtlijn. Elk behandelplan is maatwerk.

Roeland richt zich in zijn begeleiding niet alleen op het oplossen van problemen, maar ook op het samen met de cliënt begrijpen van de klachten in hun context. Wie is de cliënt als persoon? Wat heeft hem/ haar gevormd? Niet alles in het leven is maakbaar. Als mens heb je niet altijd invloed op wat je overkomt. Juist dan kan therapie van waarde zijn, als onderzoek hoe je je ertoe kunt verhouden. Niet zelden ligt daar de diepste heling.

Cliënten waarderen Roeland om zijn vriendelijke betrokken houding, zijn analytische vermogen en zijn compassionele wijze van confronteren.

Naast Nederlandssprekende cliënten kunnen ook expats bij hem terecht die uitsluitend Engels spreken.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.