Direct naar content

Coachingsassessment

Echt resultaat door competentiegericht coachen.

Mensen leren het meest door ervaring op te doen in de praktijk

Ervaringsgericht leren is dan ook de kern van de aanpak coachingsassessment, die het beste combineert van assessment en coaching. Door het vergroten van het inzicht in de eigen sterke punten en leerpunten en het direct uitproberen van een andere manier van reageren en handelen, neemt de kans op échte verandering enorm toe; 1% verandering is vaak 100% verbetering.

Toegevoegde waarde

De aanpak maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijke inzichten en best practices op het gebied van assessment en coaching. Deze combinatie stimuleert zowel persoonlijke ontwikkeling als loopbaanontwikkeling, omdat:

  1. groeitrajecten het meest opleveren wanneer deze zich concentreren op wat al goed gaat en we deze sterke punten als uitgangspunt nemen op weg naar verdere groei.
  2. de kans op verandering toeneemt wanneer mensen worden gestimuleerd om zelf na te denken over hoe het anders kan.
  3. mensen het snelst en meest blijvend leren wanneer ze direct na het ontvangen van feedback kunnen ervaren hoe het is om het anders te doen.

Maatwerk

Wij bieden een flexibel invulbaar product dat kan worden ingezet voor specifieke doelgroepen. Wil je bijvoorbeeld bereiken dat je als talentvolle vrouw binnen je organisatie succesvol doorstroomt naar de top of wil je een aanpak die eraan bijdraagt dat je daadwerkelijk aan de slag gaat met je Persoonlijk Ontwikkel Plan. DKP zorg voor maatwerk!

Uiteraard is het mogelijk vervolgstappen toe te voegen om de ontwikkeling in de praktijk te begeleiden. Met andere woorden: dit product kan volledig worden aangepast aan de wensen en behoeften van werknemer en het bedrijf.

Het volledige pakket biedt:

  • Een nulmeting via een combinatie van intellectuele capaciteitentests, persoonlijkheidsonderzoek, een gestructureerd competentie- en gedragsgericht interview en praktijksimulaties met professionele acteurs.
  • Een rapport met een beschrijving van de bevindingen en een verzoek aan de deelnemer om eigen conclusies te trekken over sterke punten, leerpunten en leerwensen en over welke competenties (de beste als eerste) versterkt kunnen worden.
  • Een eerste coachingsgesprek waarin een plan wordt gemaakt voor de inrichting van het coachingsassessment.
  • Een coachingsassessment waarin de deelnemer via op maat gemaakte praktijksimulaties gecoacht wordt op anders handelen op vooraf geselecteerde competenties: ervaringsleren, de deelnemer krijgt direct feedback en de sessie wordt opgenomen op camera.
  • Twee coachingsgesprekken waarin de bevindingen uit het coachingsassessment worden besproken en de dvd wordt bekeken. De deelnemer krijgt handvatten aangereikt voor het schrijven van een reflectieverslag en een actieplan met ontwikkelacties voor het komende jaar.

Duur

2 à 3 maanden.

Prijs

Op aanvraag.

Meer weten over onze diensten op het gebied van werk?

  • Laat je e-mailadres achter en we nemen contact met je op!