Direct naar content

Zorgtraject Intensief 

Voor het (her) sterken van je balans en duurzaam herstel

Stress is niet per se slecht. Werkstress ervaar je pas als je lichaam niet meer de mogelijkheid krijgt om van stress te herstellen en uit balans dreigt te raken. Net als bij (top)sporters zijn voor werknemers herstelmomenten nodig om weer optimaal te kunnen presteren.

Voor wie en wanneer?

Voor werknemers bij (dreigend) psychisch verzuim als gevolg van stressvolle situaties op het werk, mogelijk in combinatie met stressvolle privélevensgebeurtenissen zoals echtscheiding, verlies van dierbaren of gezondheidsproblemen, die kunnen leiden tot verhoogde stress en emotionele belasting.

Zie ook: de belangrijke oorzaken van psychisch verzuim door zowel werk- als privéomstandigheden.  

Wat is het?

Zorgtraject Intensief is een totaalaanpak voor duurzaam herstel van de werknemer, door o.a. aanpak van stress op het werk, bewustwording en verandering van hardnekkige patronen zowel op het werk als privé, dat zorgt voor meer voldoening en geluk, herkregen energie en vitaliteit op de werkvloer.

De inhoud van Zorgtraject Intensief

De inhoud van Zorgtraject Intensief bestaat uit een mix van onderstaande interventies:

 

• Diagnostiek: tests en interview om (het ontstaan van) huidige klacht(en) in beeld te krijgen voor het inschatten van de psychische belastbaarheid/weerbaarheid van de werknemer.
• Psycho-educatie: Het verstrekken van informatie en educatie over psychische gezondheid, stressmanagement en coping-strategieën om bewustwording en zelfmanagement te bevorderen.
• Counseling: Het bieden van ondersteunende gesprekken om emoties te kunnen uiten, werk- en privé stressoren, zoals werkdruk of belastende thuissituaties, te identificeren en efficiënte behandelmethoden in te zetten zoals stressmanagementtechnieken en/of
Cognitieve gedragstherapie met Schemacoaching: Een gecombineerde gestructureerde interventie die zich richt op het identificeren en veranderen van negatieve denkpatronen, gedragingen en diepgewortelde automatische patronen, voor het bereiken van persoonlijke en professionele doelen en/of
• Traumagerichte therapie: zoals EMDR, gericht op het verwerken van traumatische ervaringen en het verminderen van de negatieve impact ervan op het welzijn.
• Lichaamsgerichte coaching: Professionele begeleiding op het gebied van lichaamsbewustzijn en -verbinding, zoals bijvoorbeeld door Mindfulness, PMT, Runningtherapie, ademhalingsoefeningen, of andere lichaamsgerichte technieken, om de balans tussen lichaam en geest te bevorderen.
Loopbaanreflectie: ter heroriëntatie op de loopbaan en om (opnieuw) af te stemmen op individuele waarden en doelen in jouw leven. Wat vind ik écht belangrijk in mijn leven?
• Lifestyle-ondersteuning: Begeleiding en educatie op het gebied van gezonde levensstijlkeuzes.

 

Houd er rekening mee dat de specifieke interventies kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften en context van elke individuele situatie.

  Wat is het resultaat?

  Door Zorgtraject Intensief heb je coping vaardigheden ontwikkeld waardoor je meer zelfvertrouwen hebt om psychische uitdagingen voor nu en in de toekomst aan te kunnen pakken, zowel privé als op je werk. Je positieve krachten, de balans en bevlogenheid zijn weer terug voor een duurzame inzetbaarheid op de werkplek.

  Werkwijze, duur en frequentie

  De Zorgtrajecten van DKP worden op maat gemaakt en worden afgestemd op de individuele vraag en behoeften van de cliënt.

  Zorgtraject Intensief bestaat uit een mix van interventies van totaal 16-18 sessies variërend van 60-90 minuten.

  Voor aanvang van het traject vindt eerst een intake plaats van 1.5 uur waarin nauwkeurig wordt vastgesteld wat de aanleiding, uitgangssituatie, te realiseren doelen en werkwijze van het traject zullen zijn.

  Aanmelden

  Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.