Direct naar content

Zorgtraject Medium

Voor het (her) sterken van je balans en positieve krachten

Stress is niet per se slecht. Werkstress ervaar je pas als je lichaam niet meer de mogelijkheid krijgt om van stress te herstellen en uit balans dreigt te raken. Net als bij (top)sporters zijn voor werknemers herstelmomenten nodig om weer optimaal te kunnen presteren.

Voor wie en wanneer? 

Voor de werknemer die even wat ruimte nodig heeft om sterk te blijven om aan de eisen van de organisatie te kunnen blijven voldoen. Die hoofd, hart en ‘buik’ weer moet opladen voor het terugvinden en (her)sterken van zijn positieve krachten, de balans en bevlogenheid voor een duurzame inzetbaarheid.

Zie ook: de belangrijke oorzaken https://dkp.nl/psychisch-verzuim/ van stress door werk en privé.  

Wat is het?

Zorgtraject Medium is een coaching traject voor de werknemer die sterk wil blijven staan. Een traject om met nieuwe inzichten en handvatten de regie weer terug in eigen hand te nemen en vanuit eigen kracht weer zélf te doen.

De inhoud van Zorgtraject Medium

De inhoud van Zorgtraject Medium bestaat uit een mix van onderstaande interventies:

 

• Diagnostiek: tests en interview om (het ontstaan van) huidige klacht(en) in beeld te krijgen voor het inschatten van de psychische belastbaarheid/weerbaarheid van de werknemer.
• Psycho-educatie: het verstrekken van informatie en educatie over psychische gezondheid, stressmanagement en coping-strategieën om bewustwording en zelfmanagement te bevorderen.
• Counseling: het bieden van ondersteunende gesprekken om emoties te kunnen uiten, stressoren te identificeren met o.a. Cognitieve gedragstherapie, Schemacoaching en/of stressmanagementtechnieken.
• Lichaamsgerichte coaching: professionele begeleiding op het gebied van lichaamsbewustzijn en -verbinding. Zoals ademhalingsoefeningen en mindfulness om de balans tussen lichaam en geest te bevorderen.

 

Houd er rekening mee dat de specifieke interventies kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften en context van elke individuele situatie.

Wat is het resultaat?

Door Zorgtraject Medium zorg je voor een betere afstemming op je werkomgeving. Daardoor kan je stressvolle situaties beter aan, blijf je meer in balans en bouw je veerkracht op voor een duurzame inzetbaarheid.

Werkwijze, duur en frequentie

De trajecten van DKP worden op maat gemaakt en worden afgestemd op de individuele vraag en behoefte van de cliënt.

Zorgtraject Medium bestaat uit een mix van interventies van totaal 10-12 sessies variërend van 60-90 minuten. 

Voor aanvang van het traject vindt eerst een intake plaats van 1.5 uur waarin nauwkeurig wordt vastgesteld wat de aanleiding, uitgangssituatie, te realiseren doelen en werkwijze van het traject zullen zijn..

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.