Direct naar content

Zorgtraject Basis

Om sterk te blijven staan  

Stress is niet per se slecht. Werkstress ervaar je pas als je lichaam niet meer de mogelijkheid krijgt om van stress te herstellen en uit balans dreigt te raken. Net als bij (top)sporters zijn voor werknemers herstelmomenten nodig om weer optimaal te kunnen presteren.

Voor wie en wanneer?

Voor de werknemer bij wie sprake is van vermoeidheid, stress en dreigend verlies van energie, die ter preventie even wat ondersteuning nodig heeft om sterk te blijven staan om aan de eisen van de organisatie te kunnen blijven voldoen.

Zie ook: de belangrijke oorzaken van verzuim door stress op werk en privé.  

Wat is het?

Zorgtraject Basis is een kort preventief coaching traject voor de werknemer die sterk wil blijven staan. Een traject om met nieuwe handvatten de regie weer terug in eigen hand te nemen en vanuit eigen kracht weer zélf te doen.

De inhoud van Zorgtraject Basis

De inhoud van Zorgtraject Basis bestaat uit een selectie van:

 

  • Psycho-educatie: Het verstrekken van informatie en educatie over psychische gezondheid, stressmanagement en coping-strategieën om bewustwording en zelfmanagement te bevorderen.
  • Counseling: Het bieden van ondersteunende gesprekken om emoties te kunnen uiten, stressoren te identificeren en efficiënte behandelmethoden in te zetten zoals stressmanagementtechnieken.
  • Aandacht voor je lichaam: Ook je lijf als kompas om stil te kunnen staan bij je fysieke en emotionele ervaringen, maar bijvoorbeeld ook om body en mind beter te kunnen laten ontspannen, krijgt de juiste aandacht.

 

Houd er rekening mee dat de specifieke interventies kunnen variëren, afhankelijk van de behoeften en context van elke individuele situatie.

Wat is het resultaat?

Door Zorgtraject Basis ben je door empowerment en zelfmanagement weer beter in staat om prioriteiten te stellen, te voelen wat je eigen behoeften zijn – zo ook in stressvolle situaties – en hoe die te borgen om je balans te kunnen blijven bewaken.

Werkwijze, duur en frequentie

De trajecten van DKP worden op maat gemaakt en worden afgestemd op de individuele vraag en behoefte van de cliënt.

Zorgtraject Basis bestaat uit een mix van interventies van totaal 5-8 sessies variërend van 60-90 minuten.  

Voor aanvang van het traject vindt eerst een intake plaats van 1.5 uur waarin nauwkeurig wordt vastgesteld wat de aanleiding, uitgangssituatie, te realiseren doelen en werkwijze van het traject zullen zijn.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.