Direct naar content

ADHD

De betekenis van ADHD is officieel ‘Attention Deficit / Hyperactivity Disorder’. Ofwel in het Nederlands ‘Aandachtstekort Stoornis met Hyperactiviteit’.

Bij mensen die last hebben van ADHD werkt de rem op de inkomende prikkels en uitgaande impulsen in de hersenen niet goed en dit heeft gevolgen voor sommige functies, zoals plannen en organiseren, aandacht richten en emoties beheersen. Er zijn meerdere oorzaken voor ADHD, en voor een gedeelte is het ook erfelijk. Doorgaans is er vanaf het 7e jaar duidelijkheid of er sprake is van ADHD.

ADD

De betekenis van ADD  is officieel Attention Deficit Disorder. ADD is een subtype van ADHD. Bij ADD is sprake van een verminderd concentratievermogen ten opzichte van andere mensen.

Bij DKP worden o.a. de volgende therapievormen bij AD(H)D ingezet:

  • Cognitieve gedragstherapie
  • Mindfullness
  • Coaching
  • Farmacotherapie

Mensen blijken het meest gebaat bij een combinatie van medicatie en individuele coaching of therapie. Door medicatie verbetert o.a. de concentratie. Door coaching en therapie wordt aandacht besteed aan structuur, planning en organisatie.

Ook onzekerheid en een negatief zelfbeeld is bij AD(H)D vaak een belangrijk thema. Dit alles staat in dienst voor een nieuwe leefstijl voor de cliënt.

Bovendien is er vaak overlap te zien met traumatische ervaringen in het verleden.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.