Direct naar content
Spaarpot voor een vergoeding

Financiering voor werkgevers

Vergoeding door de zorgverzekeraar 

DKP is een door de overheid erkende instelling voor medisch specialistische zorg (WTZi) op het gebied van GGZ en Werk en als zodanig opgenomen in het register van het Algemene Gegevens Beheer Zorgverleners (AGB) Code 22-220968. Cliënten zijn voor hun behandeling bij DKP wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering. Onze zorg  wordt door alle zorgverzekeraars vergoed. De kosten van de zorg worden landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. (NZa).

Financiering en vergoeding bij Werkgerelateerde psychische klachten en (dreigend) verzuim

Hiervoor zijn er verschillende financieringsmogelijkheden; geheel gefinancierd door de werkgever en/ of (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar van de medewerker.

1 Vergoeding door de zorgverzekeraar van jouw werknemer

Wanneer blijkt dat er bij jouw werknemer, behalve werkgerelateerde klachten, tevens  sprake is van meer privé- of persoonsgebonden klachten, dan bestaat er bij DKP de mogelijkheid om deze laatste via de zorgverzekeraar van de werknemer te laten vergoeden. Cliënten zijn voor hun behandeling bij DKP namelijk wettelijk verzekerd via de verplichte basisverzekering.

Om voor vergoeding in aanmerking te kunnen komen heeft jouw werknemer een verwijsbrief van de huisarts nodig.

De werkgerelateerde zorg komt niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekeraar. 

2 Financiering door de werkgever

Het is ook mogelijk dat je als werkgever de kosten geheel zelf financiert, of dat deze vergoed worden door jouw inkomensverzekeraar bij ziekteverzuim.

Indien jouw werknemer wordt aangemeld door de bedrijfsarts zal na de intake en diagnose helder zijn welke werkzaamheden voor rekening voor jou als werkgever zullen komen. Je ontvangt hiervoor dan een offerte. 

Indien je meer wilt weten over de kosten en de financiering van onze werk gerelateerde zorg en diensten, zoals verzuimpreventie en psychisch verzuim voor jouw werknemers, neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.