Direct naar content
Expert diagnostiek en onderzoek betreffende GGZ Werk en Welzijn

Expertise onderzoek

DKP heeft de expertise voor Diagnostiek en Onderzoek betreffende GGz Werk en Welzijn.

Psychodiagnostisch onderzoek 

Psychodiagnostisch onderzoek wordt ingezet indien er bij werknemer, werkgever of verwijzer, behoefte is aan diagnostiek en/of (psychologisch) onderzoek, in de ruimste zin van het woord, voor het inschatten van de psychische belastbaarheid/weerbaarheid van de werknemer, of dat werkgever en/of werknemer meer zicht willen krijgen op capaciteiten of competenties voor de huidige of toekomstige functie.

Psychodiagnostisch onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, die afhankelijk van de vraag kunnen worden ingezet, zoals:

Mental Check Up

De Mental Check Up (MCU) is een preventief instrument om de professionaliteit en veerkracht van medewerkers en de organisatie te meten. Bij een Mental Check Up, wordt je mentale weerbaarheid gecheckt; krijgen allerlei onderwerpen aandacht die je energie en mentale fitheid dreigen te ondermijnen. Zo kan op tijd worden ingegrepen en het risico voorkomen dat klachten acuut worden en mogelijk leiden tot (langdurig) ziekteverzuim. Lees meer over de Mental Checkup.

Belastbaarheidsonderzoek

Bij het psychische belastbaarheidsonderzoek wordt door middel van tests en interview zicht verkregen op de specifieke vermogens, de belastbaarheid en de gedragsstijl in relatie tot arbeid, cognitief duurvermogen en werkstress van de (verzuimende) werknemer met psychische klachten en herintreders. Lees meer over het belastbaarheidsonderzoek.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan telefonisch, per email of via het aanmeldformulier op onze site.