Direct naar content

Boekpresentatie en interview met Bram Bakker

18 mrt 2012

Vorige week was ik in Haarlem, bij de bespreking van het nieuwste boek van Bram Bakker Over seks gesproken, waarbij ook seksverslaving aan de orde komt. Dit is een actueel probleem: Nederland kent volgens schattingen op dit ogenblik circa 3 à 400.000 seksverslaafden.

Bram werd duchtig aan de tand gevoeld door interviewer Frénk van der Linden, met name over zijn eigen seksuele voorkeuren en gewoonten. Nu weet ik vanuit mijn eigen ervaring als toenmalig student seksuologie, dat je de ander álles mag vragen op dit gebied mits je zelf ook bereid bent om hier antwoord op te geven. In hoeverre van der Linden zelf hiertoe bereid was laat zich raden. Zijn conclusie was in ieder geval dat Bram op seksgebied een soort ‘Jan Modaal’ is.

Een ander conclusie van Frénk van der Linden was, dat de aanbeveling van Bram Bakker in zijn boek om monogamie binnen de relatie na te streven, het gevolg was van zijn eigen scheiding in het verleden en de nare consequenties die dit onvermijdelijk met zich meebrengt, zoals de ouder-kind relatie. De tijd was helaas te kort om hier een genuanceerd antwoord op te krijgen.

Het boek van Bram Bakker ligt nu in de winkel. Heb je het gelezen? Laat ons in de reacties weten wat je ervan vindt.