Direct naar content
Runningtherapie bij DKP

Runningtherapie

Wat is Runningtherapie?

Runningtherapie gaat over rustig en met aandacht bewegen, leren luisteren naar je lichaam en je grenzen. Dit betekent dat je naast hardlopen ook kan kiezen voor een (snel) wandeltempo of voor een andere duursport.

Ook het loslaten van het moeten behalen van een bepaalde snelheid of afstand is een belangrijk onderdeel van Runningtherapie. Het is vooral een fysieke training om het gevoel van altijd maar ‘in the running’ te zijn te onderzoeken en te transformeren naar een gevoel dat echt bij jouw unieke natuurlijke ritme past.

Voor wie is Runningtherapie?    

Runningtherapie is voor iedereen die tegen zijn grenzen is aangelopen. Voor personen die last hebben van klachten door overspannenheid en negatieve stress, zoals vermoeidheid, piekeren, angst  of somberheid, die vaak samen gaan met lichamelijke klachten zoals spierspanning, hoofdpijn, slecht slapen, etc.

Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen voor Runningtherapie. Wel de bereidheid het traject aan te gaan en samen te onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn.

Wat zijn de thema’s bij Runningtherapie ?

De thema’s zijn: ademhaling, lichaamshouding, lichaamsbewustzijn, tempo, uithoudingsvermogen, maar ook verwachtingen, aandacht voor jezelf, de omgeving en jouw grenzen.

Tijdens de eerste afspraak wordt een ademhalings- en hartcoherentiemeting en desgewenst een inspanningstest gedaan. Hierbij meten we jouw conditie en bepalen we jouw optimale inspanningsintensiteit. 

Wat is het resultaat van Runningtherapie?

  • een betere houding en ademhaling;  
  • een betere emotionele balans in jezelf en meer vitaliteit;
  • je ervaart minder stress en dus meer ontspanning;
  • je bent méér met je aandacht in het hier-en-nu moment;
  • je kunt beter naar je lichaam luisteren en dus beter je grenzen voelen en respecteren;  
  • je hebt meer zelfvertrouwen en je stemming is verbeterd;
  • je conditie is verbeterd en je veerkracht is duidelijke toegenomen ;

Wat is het focus bij Runningtherapie ?

Runningtherapie richt zich op vitaliteit en een positieve gezondheid bij chronische stressklachten en stemmingsklachten vanuit een multidisciplinaire aanpak.

Individueel:

De Runningtherapie is individueel en is onderdeel van het behandelplan bij een multidisciplinaire aanpak.

Duur:

De duur van de Runningtherapie duurt zolang als nodig is en gebeurt altijd in overleg.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.