Direct naar content
Online behandeling bij DKP

Online therapie en coaching

Bij DKP ben je ook op het juiste adres voor online therapie of online coaching. Onze ervaren psychologen helpen jou online met de verwerking en oplossing van verschillende problemen die kunnen spelen of wanneer je nog sterker en beter wil worden dan je al bent.

Wat is online therapie?

Online therapie is een effectieve betrouwbare behandeling via internet. Thuis via je computer, tablet of mobiel, onderhoud je schriftelijk contact met je persoonlijke psycholoog die je helpt om je problemen te beschrijven, te verwerken en op te lossen. Al deze contacten gaan via een beveiligde verbinding. Bijeenkomsten worden gepland op momenten dat het jou uitkomt en je hoeft er niet voor te reizen. 

Wanneer kan online therapie worden ingezet?

Online therapie kan bij veelvoorkomende klachten goed worden ingezet. In het geval van psychisch verzuim kun je last hebben van verschillende klachten zoals een burn-out, posttraumatische stress, of een depressie. In al deze gevallen kan online therapie goed van pas komen om er weer bovenop te komen. Maar ook in gevallen van paniekklachten, of rouwverwerking is online therapie een uitstekend middel om in te zetten. 

Kan ik online therapie combineren met face-to-face-therapie?

Onze online therapie is uitstekend te combineren met face-to-face-therapie. Sterker nog, de online therapie is vaak ingebed in het totale behandelplan van DKP. Dat betekent dat ons totale behandelplan vaak al online sessies bevat. Maar ook als je tijdens het volgen van online therapie het gevoel hebt dat je toe bent aan een face-to-face sessie is dat uitstekend mogelijk. Wij zorgen ervoor dat er een planning ligt die persoonlijk op jouw wensen is afgestemd. Het voordeel van deze aanpak is dat jij niet vast zit aan een van tevoren strikt bepaalde vorm van behandeling of coaching. In de loop van de tijd kunnen wensen nu eenmaal veranderen en wij zorgen ervoor dat deze verandering wordt ondersteund. 

Wat zijn de voordelen van online therapie

Er zijn verschillende voordelen aan online therapie. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je op alle tijdstippen kunt werken aan je klacht en mentale veerkracht. Daarnaast hebben we informatie en huiswerkopdrachten die precies op maat voor jou zijn samengesteld. Dat betekent dat je op ieder gewenst tijdstip jouw oefeningen kunt uitvoeren. Als je een keer het gevoel hebt dat het niet uitkomt dan kun je deze makkelijk op een later tijdstip doen. Hiermee zorg je er ook voor dat de oefeningen in jouw eigen tempo worden uitgevoerd. Als je het gevoel krijgt dat het je allemaal te snel gaat kun je makkelijk rustiger aan doen en je oefeningen later maken.

Persoonlijke behandeling met online therapie

Je merkt al dat bij DKP alles in het teken staat van een persoonlijke op maat behandeling. Wij geloven erin dat iedere persoon die bij ons binnenkomt een persoonlijk afgestemd plan nodig heeft. Ook voor online therapie geldt dat het goed mogelijk is om dat uit te voeren. Omdat je via een optimale beveiligde videoverbinding van zeer goede kwaliteit in contact staat met jouw psycholoog is het niet moeilijk om ook de non-verbale communicatie te herkennen en te gebruiken. Onze zeer ervaren en kundige psychologen zijn daardoor uitstekend in staat om jou te ondersteunen en te coachen om je problemen te verwerken en op te lossen. 

Online coaching

Ook als je op zoek bent naar online coaching ben je bij DKP aan het juiste adres. Het zou kunnen dat je werkgerelateerde problematiek ervaart, waardoor je niet lekker in je vel zit. Door preventief met ons in gesprek te gaan kan worden voorkomen dat je last krijgt van een burn-out, of paniekaanvallen. Hierbij is online coaching een uitstekende uitkomst. We leren je om effectiever te functioneren in je werk en hierdoor minder last te hebben van deze werkgerelateerde klachten. De coaching die onze ervaren mensen bieden is zowel een uitkomst voor jouw als werknemer, maar werkt ook goed als verzuimpreventie voor een werkgever. Je hoeft hierdoor namelijk geen langdurig re-integratietraject in te gaan.

Veelgestelde vragen

We krijgen veel vragen over onze online therapie. De meest gestelde vragen vind je hieronder.

Waarvoor kan online therapie worden ingezet?

Onze online therapie kan o.a. worden ingezet tegen burn-out, posttraumatische stress, depressie, paniekklachten en rouwverwerking

Is de verbinding veilig, zodat mijn privacy niet in het geding komt?

Alle contacten gaan via een veilige verbinding.

Is online therapie wel een betrouwbare behandelmethode?

Online therapie bij DKP staat bekend als een zeer betrouwbare behandelmethode.

Wat is het voordeel van online therapie?

Eén van de grote voordelen is dat je altijd op alle tijdstippen kunt werken aan je mentale klachten.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.