Direct naar content
hypnose therapie bij DKP

Hypnose en hypnotherapie

Bij DKP bieden we hypnose en hypnotherapie aan als behandeling. Hieronder lees je wat dat inhoudt.

Wanneer spreken we van hypnose en hypnotherapie?

We spreken van hypnotherapie wanneer hypnose als hulpmiddel bij psychotherapie wordt gebruikt. Bij hypnose wordt trance gebruikt voor een bepaald therapiedoel. Trance wordt ook wel beschreven als een toestand van absorptie, van een verhoogd niveau van bewustzijn, van een naar binnen gerichte, verhoogde concentratie, en een toegenomen openheid voor suggesties.

Voorbeelden

Hypnose kan worden ingezet bij therapie, als :

  • anti-angst technieken, voor een scala aan klachten, van specifieke fobieën tot meer algemene klachten.
  • ontdekkende technieken, bijvoorbeeld voor het achterhalen van de herkomst van ongewenste emoties, zoals angst en ongewenst gedrag.

Iedereen maakt het mee

Bijna iedereen maakt dagelijks trance-achtige toestanden mee. Men merkt opeens aan het dagdromen te zijn; iemand niet te hebben horen binnenkomen tijdens het lezen van een boek; niet te hebben gemerkt hoeveel tijd voorbij is gegaan. Een verschil tussen deze spontane trances en hypnose is de doelgerichtheid en motivatie van de persoon.

Bij hypnose kan men gebieden van zichzelf controleren die normaal buiten het bereik vallen van het rationele, logische, verbale bewustzijn, en veranderingen aanbrengen in chemische, lichamelijke, psychologische en informele toestanden.

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.