Direct naar content

Schematherapie in de groep

Bij DKP kan je ook terecht voor groepsschematherapie ofwel schematherapie in de groep.

Uit onderzoek blijkt dat veel cliënten nog meer lijken te profiteren van groepstherapie dan van de toch al zo succesvolle individuele schematherapie.

Bij DKP worden daarom de individuele schematherapie en groepsschematherapie ook in combinatie aangeboden. 

Wat is Groepstherapie ? 

Groepstherapie betekent heel simpel: therapie in groepsverband. Je kunt wel stellen dat bijna alle individuele therapieën ook in groepsverband kunnen worden gegeven. Groepstherapie heeft vergeleken met individuele therapie echter een aantal voordelen.

In een groep is er herkenning van en voor je problemen. Je ontmoet  namelijk mensen met soortgelijke problemen, die daar ook, of net zo, of anders mee worstelen dan jijzelf. Dat geeft een gevoel van herkenning en er niet meer alleen voor te staan.

Door de herkenning en het leren van en bij elkaar, voelen de groepsleden zich sneller veilig door de onderlinge steun die ze bij elkaar ervaren; vaak voelt men zich voor het eerst niet ’anders’ dan anderen en ontstaat er meer begrip voor de eigen gevoelens en gedrag.

Deze voordelen worden door veel mensen die groepstherapie volgen als erg fijn ervaren. Het geeft  je handvatten om beter te leren omgaan met de problemen die je ervaart en vertrouwen in een goed therapieresultaat voor de toekomst. 

Hoe ziet groepsschematherapie eruit?

De groep bestaat uit maximaal 9 deelnemers. De samenstelling is gemengd zowel qua leeftijd als geslacht. Het is een gesloten groep, dat wil zeggen dat er niemand bijkomt en de groep samen de therapie afsluit. Er zijn twee of drie schematherapeuten aanwezig.

Tijdsduur:

25 wekelijkse bijeenkomsten van 2 ½  uur (inclusief een pauze van een kwartier).

Aanmelden

Voor diagnostiek, behandeling, coaching en onze andere diensten kunt u zich melden bij ons secretariaat. Dit kan per email of via het aanmeldformulier op onze site.